0 comments

Μπακαλιαροκροκέτες από τις Αντίλλες

Published on Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 in

•   500 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο
  4 κρεμμύδια
  5 σκελίδες σκόρδο
  2 καρότα
  1 κούπα κρύο γάλα
  3 αυγά
  500 γρ. αλεύρι
  1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  αλάτι - πιπέρι
  ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το ψάρι διαλυμένο σε ίνες, τα καρότα περασμένα από τον τρίφτη, τα κρεμμύδια και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις κροκέτες, βάζοντας τη ζύμη κάθε φορά με ένα κουτάλι της σούπας. Σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα ντομάτας: ψιλοκόβουμε μια ώριμη, μεγάλη ντομάτα, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ενός λάιμ και ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Μπακαλιαροκροκέτες από τις Αντίλλες"

Add Your Comment