0 comments

Γιουβέτσι πεσκανδρίτσας

Published on Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 in

Υλικά για 4 μερίδες:
  400 γρ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε μέγεθος τας κεμπάπ (ή μόνο μάγουλα)
  20 γαρίδες καθαρισμένες
  1 κτσ ψιλοκομμένο βασιλικό
  1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  1 κτσ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
  λευκό και πράσινο τριμμένο πιπέρι
  χυμός 1 λεμονιού και 1/2 κτγ ξύσμα λεμονιού
  1 ποτήρι λευκό κρασί
  1/2 λ. νερό ή ζωμός ψαριού ή μπισκ
  αλάτι
  3 φλ. τσαγιού ψιλή χυλοπίτα
  μερικά κομματάκια βούτυρο


Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε πεσκανδρίτσα και γαρίδες σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή ατομικά γιουβέτσια. Μαγειρεύουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, όσο να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν οι χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρό.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Γιουβέτσι πεσκανδρίτσας"

Add Your Comment