0 comments

Θρακιώτικο κισκίς με κοκκινιστό κοτόπουλο

Published on Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 in

Υλικά για 4 μερίδες:


  300 γρ. κισκίς (ζυμαρικό με γάλα και αυγά και ενίοτε πάπρικα, και καυτερή πιπεριά σε σχήμα σφαιριδίων),
  1 κοτόπουλο μεριδοποιημένο,
  1 χονδρό κρεμμύδι σε φέτες
  2 σκ. σκόρδο στουμπηγμένες,
  250 γρ. τοματάκια,
  1 κτσ πάπρικα,
  1 τσούσκα (μπούκοβο) - καυτερή πιπερίτσα,
  αλατοπίπερο, 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι,
  λάδι ή βούτυρο πρόβειο


Τσιγαρίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Προσθέστε τα αρωματικά, αλατοπιπερώστε και ρίξτε την ντομάτα. Προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει. Όταν κοντεύει, βράστε το κισκίς σε αλατισμένο νερό. Λαδώστε ή βουτυρώστε και σερβίρετε με το κοτόπουλο. Με τα ίδια ακριβώς υλικά, χωρίς πολλά τσιγαρίσματα, και όχι υποχρεωτικά με ντομάτα αλλά με λεμόνι, μπορείτε να κάνετε μια νόστιμη σούπα.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Θρακιώτικο κισκίς με κοκκινιστό κοτόπουλο"

Add Your Comment