0 comments

Τοματόσουπα Πικάντικη

Published on Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 in

Για 4 άτομα


  Κάπου 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες,
  1 καρότο και ένα κρεμμύδι σε φέτες,
  1 σκ. σκόρδο,
  1 λ. ζωμό λαχανικών ή πουλερικών,
  1 πρέζα αλάτι,
  αλατοπίπερο,
  1 φύλλο δάφνης,
  1 πρέζα θυμάρι,
  1 κοφτή κτσ γλυκιά πάπρικα,
  1 χούφτα ζυμαρικό (μανέστρα, κισκίς),
  τουλάχιστο 1 τσούσκα ή 2 πρέζες μπούκοβο


Τσιγαρίστε ελαφρά τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό. Αφήστε να σιγοβράζει περίπου μισή ώρα. Οταν μείνει περίπου 1 λίτρο υγρού, ρίξτε 1 χούφτα ζυμαρικού. Σερβίρεται ζεστή ή παγωμένη με λίγο λάδι και, αν θέλετε, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Τοματόσουπα Πικάντικη"

Add Your Comment