0 comments

Μανιταρόσουπα με αυγό

Published on Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 in


Υλικά:



  750 γρ. φρέσκα μανιτάρια (κουμπιά, πορτομπέλο)
  1/2 σκ. σκόρδο λιωμένη
  3 κουταλιές ρύζι
  αλατοπίπερο
  4 αυγά

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (συνήθως δεν τα πλένουμε, αλλά τα βουρτσίζουμε και κόβουμε το αμμώδες μέρος από το ποδαράκι) και τα κόβουμε στα 2 ή στα 4. Τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό (με ζωμό πουλερικών είναι καλύτερα, αλλά και με λαχανικών) και ρίχνουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε για 45΄. Αλέθουμε στον πολτοποιητή ή με μπαστούνι μέσα στην κατσαρόλα και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Δίνουμε δύο με τρεις βράσεις και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Οταν το υγρό μόλις που τρεμοπαίζει βάζουμε τα αυγά με τη βοήθεια ενός μικρού μπολ ή μιας κουτάλας. Βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα τα αυγά μόλις δέσει το ασπράδι και τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο. Περιχύνουμε με τη σούπα. Μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα κομματάκι βούτυρο.

Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 60΄

Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Μανιταρόσουπα με αυγό"

Add Your Comment