0 comments

Όλα στα κάρβουνα; …..Μέρος τρίτο

Published on Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 in


Απολαύστε το
Το σωστό ψήσιμο στα κάρβουνα έχει όλα τα καλά του φούρνου, αλλά κάνει πιο εύγευστα τα φαγητά, ειδικά τα κρεατικά και τα ψάρια. Όπου υπάρχει πλούσιο άρωμα καπνού, υπάρχει και νοστιμιά. Μπορείτε να απολαύσετε την γεύση των ψημένων στα κάρβουνα φαγητών σας, ακόμα και αν δεν θέλετε να χάσετε βάρος. Τα λιγότερα σε λιπαρά φαγητά σας, είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε το ιδανικό σας βάρος.

Κρέας με λιγότερες θερμίδες
Τα κρεατικά είναι η πρώτη επιλογή τροφίμων που επιλέγουν οι περισσότεροι να ψήσουν στα κάρβουνα. Όταν ψήνετε το κρέας και τα πουλερικά σας, αυτά έχουν μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, διότι καθώς ψήνετε το κρέας πάνω στην σχάρα στάζει το λίπος του. Το αποτέλεσμα είναι υγιεινά γεύματα, τα οποία καθιστούν ευκολότερο να διαχειριστείτε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Έτσι αυτός ο τρόπος μαγειρέματος βοηθά ακόμα και όσους δεν έχουν να χάσουν κιλά, να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος.


Λαχανικά στα κάρβουνα
Το ψήσιμο στη σχάρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, (καλύτερος ακόμα είναι στον ατμό). Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο γρήγορος χρόνος μαγειρέματος συμβάλλουν στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους και διασφαλίζουν ότι θα έχετε μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμινών από τα λαχανικά σας. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα ψημένα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, διότι αρκούν λίγες μόνο σταγόνες ελαιόλαδου για να ψηθούν, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολύ λάδι ή βούτυρο. Σχεδόν κάθε λαχανικό, με εξαίρεση τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είναι νόστιμα στη σχάρα. Επιλέξτε για να ψήσετε πράσινες και κόκκινες πιπεριές, πατάτες, αγκινάρες, ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, καλαμπόκι, μανιτάρια, κρεμμύδια.

Δοκιμάστε ντομάτες ψητές με ελαιόλαδο
Ωμές οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια καροτενοειδή ουσία που δίνει στην ντομάτα το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της. Το ψήσιμο της ντομάτας απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο. Ρίξτε πάνω στη ντομάτα ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι η φλούδα της να σπάσει. Το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτή ουσία και το ελαιόλαδο βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο. Μια από τις ιδιότητες του λυκοπενίου είναι ότι μειώνει τα λιπίδια του αίματος μετά την κατανάλωσή του.



Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Όλα στα κάρβουνα; …..Μέρος τρίτο"

Add Your Comment