0 comments

Κρύωσες; Μας κάνουν καλά οι συνταγές της γιαγιάς; Μέρος 4

Published on Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 in

Πορτοκαλάδα

Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε να πιούμε όταν νιώθουμε ότι αρρωσταίνουμε. Και καλά κάνουμε.

Πώς βοηθάει

Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι είναι γνωστός για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά, κάτι που του έχει δώσει επάξια μία θέση στον κατάλογο των τροφίμων πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Η επιβεβαιωμένη δράση της συγκεκριμένης βιταμίνης φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος και των συμπτωμάτων. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό και την αντιμικροβιακή λειτουργία του οργανισμού και μπορεί να αποτρέψει την αφυδάτωση, πράγμα άκρως απαραίτητο, όπως ήδη αναφέραμε, σε περίπτωση ίωσης.



Κοτόσουπα


Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γιατροσόφι σε περίπτωση κρυολογήματος ή ίωσης. Γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού, αν αναλύσουμε τα συστατικά της, θα δούμε ότι προκύπτουν όχι απλώς ενδείξεις για τα πολλαπλά οφέλη της, αλλά και αποδείξεις!

Πώς βοηθάει


Το κοτόπουλο, λόγω της πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας που περιέχει, ενδυναμώνει τον οργανισμό και το μυϊκό σύστημα ώστε να ανταποκριθούν στην ίωση. Επιπλέον, η πρωτεΐνη ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επίσης, το κοτόπουλο στη σούπα είναι βραστό. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να το μασήσουν άτομα που υποφέρουν από ενόχληση στο στόμα και το λαιμό, αλλά και εύπεπτο σε περίπτωση ναυτίας ή ενόχλησης στομάχου και εντέρου. Εκτός από τα παραπάνω, η σούπα, επειδή τρώγεται ζεστή, βοηθά το σώμα μας να διατηρηθεί ζεστό ενώ μας ενυδατώνει κιόλας, πράγμα πολύ σημαντικό όταν είμαστε άρρωστοι και άρα αφυδατωμένοι εξαιτίας του συναχιού, της καταρροής, του εμετού, της διάρροιας κ.λπ. Τέλος, έχει φανεί πως παρέχει και ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, απαλύνοντας με αυτό τον τρόπο τα συμπτώματα της λοίμωξης στο άνω αναπνευστικό και μειώνοντας τη συσσώρευση βλέννας.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Κρύωσες; Μας κάνουν καλά οι συνταγές της γιαγιάς; Μέρος 4"

Add Your Comment