0 comments

Γνώρισε ΤΟ ΚΕΦΙΡ

Published on Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 in , ,

ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Το γάλα κεφίρ, το οποίο έχει ιστορία περίπου 2.000 χρόνων, είναι το ζωικό γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση από τους κόκκους κεφίρ. Αυτοί είναι ζωντανοί οργανισμοί με λευκό χρώμα που είναι μαλακοί στην υφή και συνεχώς αναπαράγονται.
Το κεφίρ αποτελείται κυρίως απο αδιάλυτη πρωτεΐνη, αμινοξέα, λιπίδια και μια ομάδα πολυσακχαριτών.
Είναι πλούσιο σε προβιοτικά (11 διαφορετικά είδη) και συστήνεται σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς τα φιλικά βακτήρια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης από το γάλα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β12, Β1, C και αποτελεί άριστη πηγή βιοτίνης, με αποτέλεσμα την καλύτερη αφομοίωση των βιταμινών Β από το σώμα. Το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος καταλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο στο κεφίρ, συμβάλλοντας στη σωστή αύξηση των κυττάρων.
Επιπλέον, το κεφίρ βελτιώνει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, ενώ είναι κατάλληλο για εκείνους που ακολουθούν δίαιτα μιας και είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, και αποτελεί καλή λύση για ανθρώπους πολύ δραστήριους.


ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ;
 
·           Έχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
           Βελτιώνει την αναιμία.
           Βοηθά σε διάφορες ασθένειες του πεπτικού συστήματος, των νεφρών και του συκωτιού.
           Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά στην καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρυνσης και της υπέρτασης, καθώς και στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης.
           Βοηθά στην επαναφορά του γαστρεντερικού συστήματος έπειτα από χρήση αντιβιοτικών.
·           Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη τοξικών οργανισμών του παχέος εντέρου.
·           Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.
           Προφυλάσσει από τη δυσκοιλιότητα και ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές.
           Ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών που συσχετίζονται με τους πνεύμονες.
           Ρυθμίζει αποτελεσματικά το βάρος.
           Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
           Βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.
           Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών.
           Βοηθά στην αντιμετώπιση αλλεργιών και ημικρανιών.


 
ΒΑΛ’ ΤΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ

Στο πρωινό, συνδυάζοντάς το με: τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί •κάποιο εποχικό φρούτο •κριτσίνια πολύσπορα • 1 κομμάτι κέικ
Σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, είτε μόνο του είτε με κάποιο φρούτο ή μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης.
Στο βραδινό γεύμα ή σαν ένα έξτρα σνακ πριν από τον ύπνο.






ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΣ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ SMOOTHIE ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ!







Ντίνες Άγγελος 
κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος m.sc.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Γνώρισε ΤΟ ΚΕΦΙΡ"

Add Your Comment